Dziesięć wyśmienitych napojów, przygotowywanych w mgnieniu oka. Niezrównana funkcjonalność i jakość wykonania. Tak w skrócie możemy opisać serię automatycznych ekspresów PicoBaristo. Zapraszamy was do pasjonującego świata włoskiego designu i pasji do parzenia kawy. Kawy idealnej pod każdym względem, powstającej dzięki udoskonalanej od ponad 30 lat technologii.
Przy projektowaniu ekspresów Saeco nie szuka kompromisów. 10 rodzajów perfekcyjnie przygotowywanych napojów. Zaawansowane technologie cechujące się wysoką wytrzymałością, prostotą obsługi i niesamowitym, włoskim designem. PicoBaristo to urządzenie, które wprowadzi cię w świat kaw, przygotowywanych w zgodzie z technikami wykorzystywanymi przez profesjonalnych baristów.
Automatyczne ekspresy z serii PicoBaristo od Saeco umożliwiają zaparzenie aż 10 rodzajów napojów, przygotowywanych w zaawansowanym procesie parzenia:
Technologie zastosowane w ekspresach z serii PicoBaristo umożliwiają spersonalizowanie mocy, ilości mleka i temperatury każdego napoju.
Zastosowane w nich młynki posiadają aż 10 stopni regulacji, pozwalających uzyskać ziarna o różnej wielkości. Dzięki temu przygotujemy każdy napój – od intensywnego w smaku espresso, po kawy o delikatniejszym aromacie, przygotowane z grubiej zmielonych ziaren. Za utrzymanie odpowiedniej temperatury napojów zadba zaś nowoczesny blok zaparzający.
W ekspresach z serii Saeco PicoBaristo za przygotowanie idealnego mleka odpowiada technologia podwójnego spieniania LattePerfetto. To specjalnie przemyślany system, pozwalający uzyskać piankę o idealnej grubości 36 mm, utrzymującą się przez długi czas.
Funkcja MEMO pozwoli zaś zapisać parametry naszych ulubionych kaw, dzięki czemu w przyszłości przygotujemy je jednym naciśnięciem.
Młynki stosowane w ekspresach do kawy Saeco PicoBaristo wykonane są w całości z twardej ceramiki. Przekłada się to na znaczne zwiększenie ich wytrzymałości. Według producenta jeden młynek powinien pozwolić nam zaparzyć co najmniej 20 000 filiżanek kawy. Dodatkowo każdy z nich objęty jest 10-letnią gwarancją.
Częsta potrzeba odkamieniania wciąż stanowi bolączkę wielu ekspresów, dostępnych na rynku. W przypadku urządzeń Saeco PicoBaristo na pomoc przychodzi nam opatentowany filtr AquaClean, zaprojektowany w taki sposób, by oczyszczać wodę, zapobiegając jednocześnie osadzaniu się kamienia w jej obiegu. Regularna wymiana filtrów pozwala zaparzyć nawet do 5000 filiżanek bez konieczności odkamieniania.
Specjalnie zaprojektowana konstrukcja umożliwia łatwe wyciągnięcie bloku zaparzającego i umycie go pod bieżącą wodą. To ważna cecha ze względu na to, że czynność tą należy wykonywać regularnie. Nie zabrakło również systemu szybkiego czyszczenia obiegu mleka. Po przygotowaniu napoju dozownik mleka czyszczony jest gorącą wodą.
Dotykowy panel sterowania wyposażony w kolorowy wyświetlacz LCD pozwala na zaparzenie ulubionej kawy i sterowanie całym urządzeniem w prosty i intuicyjny sposób. To w tym miejscu spersonalizujemy swój napój, zapiszemy go w pamięci urządzenia i dowiemy się o potrzebie odkamienienia bądź wymianie filtrów.
Automatyczne ekspresy Saeco z linii PicoBaristo można podsumować jako włoskie. Po prostu. Doskonałe pod względem designu, zastosowanych technologii i trwałości. Zbudowane tak, by parzyć kawę, jak najbliższą tej przygotowywanej przez najlepszych baristów. Doskonały smak przygotowywanych napojów w połączeniu z praktycznie bezobsługowym działaniem, czynią ekspresy PicoBaristo jednymi z najbardziej godnych polecenia rozwiązań, dostępnych na rynku.