Dla zakochanych w kawie. Prosto ze słonecznej Barcelony. Dumę marki Ascaso stanowi ponad 50-letnia tradycja, która pozwoliła jej zyskać serca tysięcy miłośników kawy na całym świecie. Dostępne w ofercie producenta ekspresy automatyczne i kolbowe cechuje doskonały design i wysokiej jakości konstrukcja, gwarantująca trwałość na długie lata. Mocnym atutem urządzeń Ascaso jest użycie stali nierdzewnej w obwodzie wodnym i jednostkach zaparzających, co pozwala na uzyskanie wyjątkowego, naturalnego smaku kawy. Zaufaj doświadczeniu i technikom, dopracowywanym do perfekcji przez dekady. Z miłością do głębokiego aromatu, wydobywanego z ziaren i dbałością o każdy detal.
Ekspresy kolbowe pozwalają brać czynny udział w procesie parzenia napoju. To urządzenia wybierane przez świadomych użytkowników, dla których przygotowywanie filiżanki kawy stanowi rytuał, wart poświęcenia odrobiny większej ilości czasu, niż w przypadku ekspresów automatycznych.
Coraz większa popularność ekspresów kolbowych to zasługa rosnącej świadomości klientów, pragnących - poza wspomnianym uczestniczeniem w procesie parzenia - uzyskać idealny smak i aromat, niezależnie od zastosowanego typu ziaren. Dlatego też urządzenia te stanowią niezbędne wyposażenie każdej renomowanej kawiarni i restauracji. Ekspresy kolbowe od Ascaso gwarantują najwyższą jakość wykonania i niezapomniane wrażenia - zarówno smakowe, jak i te związane z procesem przygotowywania ulubionych napojów.
Stal nierdzewna, tworzywa ABS oraz inne materiały, wykorzystywane do produkcji ekspresów Ascaso, zachwycają swą jakością. Przemyślana od strony projektowej konstrukcja zaś upewni cię w tym, że masz do czynienia z produktem luksusowym. Oferującym bogactwo zarówno smaku i aromatu, jak i estetyki.
Seria Dream, dzięki swojemu w stu procentach klasycznemu wyglądowi, będzie stanowić doskonałe uzupełnienie każdego wnętrza w stylu klasycznym lub retro. Modele te w każdym detalu czerpią z przeszłości. Oferując jednocześnie najnowocześniejsze wyposażenie i rozwiązania technologiczne.
Ekspresy z linii Steel stanowią zaś przykład urządzeń bardziej nowoczesnych - choć ze wciąż wybijającymi się retro-smaczkami. Pragmatyzm i prostota, w połączeniu z miłością do przeszłości, które stanowią znak rozpoznawczy tej serii, doskonale sprawdzą się w minimalistycznych pomieszczeniach. Zwłaszcza tych o industrialnym zacięciu.
Hiszpańskie podejście do projektowania cechuje przede wszystkim jakość, widoczna w każdym, nawet najdrobniejszym szczególe. Od całych bloków i systemów, zapewniających przepływ i podgrzewanie kawy, po najdrobniejszą śrubkę w obudowie. Myśl ta znajduje swoje odzwierciedlenie w bogatym wyposażeniu ekspresów Ascaso, zbudowanych z bezkompromisowych materiałów i dbałością o każdy detal. Zastosowane technologie gwarantują niezrównany smak i aromat każdej filiżanki.
Grupa kolbowa w ekspresach Ascaso wykonana jest ze stopu mosiądzu i stali nierdzewnej, a termobloki - z połączenia tej samej stali i aluminium. Takie rozwiązania przekładają się na wysoką wytrzymałość i utrzymanie maksymalnej stabilności temperaturowej. Podczas przygotowywania napojów woda przepływa przez (ponownie) stalowe rurki, co zmniejsza szanse na powstawanie kamienia do minimum.
Ekspresy Ascaso gwarantują utrzymanie idealnej temperatury (do ponad 100o C) z maksymalnym wychyleniem na poziomie ± 1,5o C. Także wtedy, gdy kawa przygotowywana jest w sposób ciągły, filiżanka za filiżanką.
Znajduje się zawsze w górnej części urządzenia. Dzięki niemu kawa dłużej utrzyma właściwą temperaturę, sprawiając więcej przyjemności.
Zapewnia ciśnienie nawet do 20 bar i umożliwia dozowanie pulsacyjne wody, w ilości uzależnionej od stopnia nagrzania termobloku. Dzięki temu otrzymujemy optymalny czas ekstrakcji kawy, a także wyborny smak.
Technologia przygotowująca idealne napoje - zarówno w przypadku kawy mielonej z młynka, kupionej w sklepie, jak i z saszetek. Niezależnie od typu ziaren, dzięki niej wydobędziesz z ziaren najgłębszy aromat.
pozwala parzyć kawę z saszetek w systemie ESE. Zaprojektowana tak, by wkładanie i wyjmowanie ich nie stanowiło problemu. W połączeniu z doskonałymi termoblokami Ascaso, otrzymujemy dostęp do nieskończonej ilości pary.
Dwa tradycyjne, dwa ciśnieniowe, jedno na saszetki ESE. Wszystkie w najwyższym standardzie wykonania, z najlepszej stali nierdzewnej. Idealne pod względem wielkości otwory, których specjalny układ zapewnia bezproblemowy przepływ oraz zmniejsza ilość osadów. Dwa z nich to sita super-froth, których celem jest wytwarzanie pianki na kawie niezależnie od jej rodzaju czy stopnia zmielenia.
Stworzone z dbałością o każdy detal i wyposażone w końcówkę, pozwalającą na uzyskanie idealnej pianki nawet początkującym. Model Dream wyposażony jest dodatkowo w tradycyjną końcówkę z pojedynczym otworem, dla bardziej wymagających użytkowników, chcących spienić mleko pod Latte Art.
Obecne w każdym modelu. Piękne i niezwykle łatwe w czyszczeniu.
Metalowe przełączniki
Wysokiej jakości wykończenie i niezawodna trwałość. W stylu retro, nadającym niepowtarzalnego charakteru.