French Pressy Barista&Co

French Pressy Barista&Co to proste w użyciu i funkcjonalne urządzenia do parzenia kawy wykonane z wysokiej jakości materiałów. Co ważne, są wolne od plastiku, co sprawia, że zachęciły do zakupu już setki zwolenników proekologicznych rozwiązań. Dodatkowo produkty tej marki są atrakcyjne wizualnie i dostępne w wielu wersjach kolorystycznych. Dzięki temu o wiele łatwiej o wybór French Pressa dopasowanego do twoich upodobań.

French Press Barista&Co kolor miedziany

Zalety French Pressów Barista&Co

Proces ekstrakcji w zaparzaczu Barista&Co

Skąd tak duża popularność French Pressów Barista&Co? Sekret tkwi w prostocie, zarówno konstrukcji, jak i samego użytkowania.

 

French Pressy tej marki zostały wykonane w części ze stali nierdzewnej oraz szkła borokrzemowego (dzbanek). Szkło borokrzemowe cechuje niski współczynnik rozszerzalności cieplnej, co oznacza, że jest odporne na nagłe skoki temperatur. Możemy więc przygotować w urządzeniu gorącą kawę, a zaraz po tym zimny napój.

 

Do największych zalet French Pressów Barista&Co należą:

  • Duża pojemność w zależności od modelu możemy przygotować aż 8 filiżanek kawy z jednego parzenia
  • Wygodny uchwyt chroni przed upuszczeniem prasy
  • Solidna konstrukcja z wysokiej jakości szkła i stali nierdzewnej
  • Funkcjonalność może służyć także jako spieniacz do mleka
  • Precyzyjne porcjowanie szklane pojemniki wyposażone są w dokładną skalę  
  • Różnorodność możliwość przygotowania zimnych lub gorących napojów

Parzenie kawy we French Pressie Barista & Co

Do przyrządzenia aromatycznego napoju kawowego z użyciem French Pressa Barista&Co wystarczy dobrej jakości kawa, filtrowana, gorąca woda o temperaturze ok. 90°C, stoper oraz waga.

 

Cały proces jest bardzo intuicyjny i nie zajmuje dużo czasu. Wystarczy wyciągnąć tłok z sitkiem z zaparzacza, wsypać kawę do French Pressa (przyjmuje się ok. 6 g kawy na każde 100 ml wody), wlać niewielką ilość gorącej wody o temperaturze ok. 90°C (powinna jedynie przykrywać kawę) i odstawić zaparzacz na ok. 30 sekund. W następnym kroku należy dolać do naczynia resztę wody  i założyć tłok z sitkiem. Teraz kawa powinna parzyć się przez mniej więcej 3-4 minuty.  W ostatnim etapie docisnąć tłok do końca jednostajnym ruchem. I gotowe!

Nalewanie kawy do kubka z French Pressa Barista&Co
100 dniowe prawo do zwrotu
Płatności PayU
Darmowa dostawa
Bezpieczne zakupy
Używamy plików cookies aby ułatwić Ci korzystanie z naszych stron www, do celów statystycznych oraz reklamowych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności