French Pressy Bodum

Bodum to firma, która została założona w 1944 roku przez Petera Boduma. Od tamtej pory niezmiennie zapewnia swoim klientom dostęp do produktów najwyższej jakości. French Pressy Bodum to urządzenia wykonane z solidnych materiałów. Dodatkowo są bardzo proste w obsłudze, dzięki czemu są doskonałym rozwiązaniem dla początkujących miłośników kawowych alternatyw. Gwarantują głęboki aromat, bogaty smak oraz odpowiednio oddzielony od zmielonej kawy napar. Czego chcieć więcej?

 

Sprawdź, co jeszcze możesz zyskać dzięki zakupowi French Pressa Bodum.

Francuska prasa Bodum ustawiona na kawowym stoliku

Trwała konstrukcja

French Press Bodum w towarzystwie szklaneczek z kawą

Działanie pras francuskich Bodum, jest bardzo proste. Szklany zaparzacz został wyposażony w tłok zakończony sitkiem, którego głównym zadaniem jest oddzielenie fusów od naparu. W ten sposób kawa nabiera wyjątkowego i intensywnego aromatu, a ty zyskujesz czysty, niezmącony fusami napar o niebanalnym smaku.

Parzenie kawy we French Pressie Bodum

Aby zaparzyć kawę we French Pressie Bodum, wystarczy:

  1. Wyciągnąć tłok z sitkiem z urządzenia.
  2. Wsypać ulubioną kawę (ok. 6 g na 100 ml) - najlepiej świeżo mieloną.
  3. Wlać gorącą wodę o temperaturze 90-96°C, tak aby przykryła kawę i odczekać ok. 30 sekund.
  4. Wlać pozostałą wodę , założyć tłok i zostawić napar na ok. 4 minuty. 
  5. Docisnąć tłok do końca zdecydowanym ruchem. Gotowe - teraz możesz rozkoszować się aromatem swojej ulubionej kawy!
Etapy przygotowywania kaw w zaparzaczach Bodum

Jak czyścić French Pressy Bodum?

Zaparzacz Bodum na kuchennej desce

Frenchy Pressa Bodum są bardzo łatwe w obsłudze - nie wymagają wcześniejszego doświadczenia w parzeniu kawy. Jeśli zależy nam, by zaparzacz dobrze służył przez wiele lat, należy  pamiętać o jego odpowiedniej i regularnej konserwacji. Starannie pielęgnowany, gwarantuje, że przygotowywany w nim napój uzyska najlepszy smak i aromat.

 

W celu konserwacji urządzenia należy rozłożyć sprzęt na części, a następnie pozostawić go w misce z ciepłą wodą na ok. 20 minut. Po tym czasie wystarczy dokładnie wyszorować dzbanek, wypłukać go pod bieżącą wodą i wytrzeć suchą ściereczką lub ręcznikiem papierowym.

Atrakcyjny design marki Bodum

Peter Bodum, założyciel firmy, przy tworzeniu swoich produktów kierował się myślą “Dobry design nie musi być drogi". Urządzenia tej marki doskonale uosabiają tę maksymę. Wyróżniają się atrakcyjnym, klasycznym wzornictwem i wyjątkową  funkcjonalnością - a to wszystko w bardzo przystępnej cenie.

 

Minimalistyczny design French Pressów Bodum doskonale wpasuje się w każdą aranżację. Niewielkich rozmiarów prasa nie zajmuje wiele miejsca, co jest ogromną zaletą w przypadku mniejszych pomieszczeń i niezbyt szerokich kuchennych blatów. 

French Press Bodum w zimowej aranżacji
100 dniowe prawo do zwrotu
Płatności PayU
Darmowa dostawa
Bezpieczne zakupy
Używamy plików cookies aby ułatwić Ci korzystanie z naszych stron www, do celów statystycznych oraz reklamowych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności