MOC
1/5
KWASOWOŚĆ
2/5
BODY
2/5
STOPIEŃ PALENIA
ŚREDNI
Kawa ziarnista Peru HB MCM to 100% Arabica, która dojrzewa na zboczach Andów. W Peru kawę uprawia się od XVII wieku. Ten kraj słynie z niewielkich, porozrzucanych na górskich zboczach plantacji kawy - są w miejscach trudno dostępnych, stąd wyższa cena tych ziaren. Nie posiada ona w swoim składzie dużej ilości kofeiny.
Te wyjątkowe ziarna kawowca po zmieleniu dają napar kawowy o słodkim, porzeczkowym smaku z wyczuwalną, delikatną nutą gorzkiej czekolady.
Ziarna kawy z Peru to 100% Arabica - dojrzewa na krzakach kawowca ulokowanych w cieniu drzew. Owoce suszone są na słońcu, stopniowo odpada warstwa owocu, odsłaniając krągłe i pełne smaku ziarna. Uprawiana jest na znacznej wysokości, sięgającej od 1200 do 1800 m n.p.m. Temu zawdzięcza swoją nazwę - skrót HB MCM używa się do oznaczania tak ulokowanych plantacji kawy.
Ta organiczna kawa jest zbierana oraz poddawana obróbce ręcznej. Dzięki temu zachowuje swoją delikatność i niepowtarzalny smak. Dojrzewa w regionie Chanchamayo, a zbierana jest od kwietnia do września.
Kawa ziarnista Peru wypalana jest w Polsce - dzięki temu możemy dostarczyć do domów naszych klientów produkt, który jest świeży i ma pełną głębię smaku oraz aromatu. W naszej pracy stawiamy na średnie palenie kawy - dzięki niemu jej smak jest łagodny, a poziom kwasowości niski.
Niewielka ilość kofeiny będzie z pewnością atutem dla osób, które lubią sięgać po filiżankę aromatycznego naparu o każdej porze dnia i nocy.
Bukiet aromatów tej kawy jest niepowtarzalny i świetnie komponuje się z mlekiem zwierzęcym lub roślinnym oraz dodatkiem cukru. Jeśli jednak wolisz na co dzień pić kawę bez dodatków, tzw. małą czarną - ta kawa i w tym wypadku będzie doskonałym rozwiązaniem.
Zastanawiasz się, w jaki sposób parzyć kawę Peru? Zastanów się przede wszystkim, jaką kawę lubisz najbardziej! My polecamy mocne, esencjonalne espresso z kawiarki lub ekspresu (kolbowego lub ciśnieniowego). Jesteś fanem alternatywnych metod parzenia kawy? Tutaj także sprawdzi się kawa Peru - wystarczy ją odpowiednio zmielić.
Ekspresy automatyczne
Kawiarki
Ekspresy przelewowe
French Press
Producent |
LoveCoffee |
Nazwa |
Peru HB MCM |
Skład: |
100% Arabica |
Stopień palenia |
Średni |
Moc |
1/5 |
Kwasowość |
2/5 |
Body |
2/5 |
Wysokość upraw |
1200-1400 m n.p.m. |
Polecane metody parzenia |
Wszystkie sposoby |
Kraj/region pochodzenia |
Peru, region Chanchamayo |
Kraj palenia |
Polska |
Jeszcze nikt nie dodał opinii o tym produkcie. Bądź pierwszy - dodaj opinię
Dodaj własną opinię o produkcie
LoveCoffee Peru HB MCM