Yerba mate Pipore

Sama nazwa yerby nawiązuje do historii plemienia Guarani, a dokładniej do ucieczki wodza plemienia przed bandytami, którzy próbowali złapać tubylców do niewolniczej pracy. Nazwa powstała z połączenia słów w języku guarani: PI – stały, PO – ręce, RE – ślady stóp. Uciekający wódz pozostawił nad brzegiem strumienia stały ślad swoich stóp w trakcie ucieczki przed Bandeirantes. Yerba mate pochodzi z plantacji Santo Pipo zlokalizowanych w rejonach Argentynie, których historia sięga lat 30. XX w. Do dzisiaj farmerzy starannie uprawiają „zielone złoto”, które uznawane jest za jedne z flagowych produktów eksportowych w Argentynie. Cała uprawa krzewów odbywa się metodami tradycyjnymi, dzięki czemu yerba zachwyca doskonałym smakiem i aromatem. Pipore to susz grubo ciętych listków oraz sporych rozmiarów gałązek. Argentyńska yerba ma bardzo ciekawy smak i pobudzającą moc. W poszczególnych typach yerby Pipore początkowo wyczuwalna jest delikatna goryczka, która z czasem przekłada się na ciekawą kompozycję smakową napoju.

100 dniowe prawo do zwrotu
Płatności PayU
Darmowa dostawa
Bezpieczne zakupy
Używamy plików cookies aby ułatwić Ci korzystanie z naszych stron www, do celów statystycznych oraz reklamowych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci Twojego urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby zablokować zapisywanie plików cookies. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności